A Halmypatika.hu a legjobb vásárlási élmény érdekében cookie-kat használ. Mivel Ön igénybe veszi szolgáltatásainkat, feltételezzük, hogy elfogadja a cookie-k használatát. Valóban elfogadja? (Döntését bármikor módosíthatja.)
Menü

Dr. Hummel mikrorostos gél (450g)

Egységár: 11 Ft/g

A vegyesgyümölcs-ízű MIKROROSTOS GÉL a belső hidratáció királya!

Összetevői, elsősorban a mikrobiális cellulóz, kedvezően befolyásolják az emésztési folyamatokat. A mikrobiális cellulóz egyik fontos tulajdonsága, hogy egyedülálló a vízmegkötő képessége. Víz nélkül nincs élet! Elég víz nélkül nincs egészséges élet! A sejtjeink vízzel való ellátását hidratációnak nevezik. Minél több vizet képes egy élő sejt megkötni, minél hidratáltabb, annál fiatalabb és annál egészségesebb. Ez az ÉLET egyik alapszabálya.

Kiszerelés: 450 g (45 felnőtt vagy 90 gyermek vagy 150 kisgyermek adag)

Figyelmeztetés: A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet, egészséges életmódot, orvosi kezelés helyettesítésére nem alkalmas, nem gyógyít betegséget! Meglévő betegség esetén alkalmazását beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Leírás és Paraméterek

Dr. Hummel mikrorostos gél
 

 
TERMÉKLEÍRÁS: 

Tudta, hogy a legtöbb betegség az elhanyagolt, ártalmas lerakódásokkal teli vastagbélből ered?

1. testsúly gondok
2. allergiás tünetek
3. gyenge immunrendszer
4. magas koleszterinszint
5. gyomorégés, émelygés
6. magas cukorszint
7. candida gomba elszaporodása
8. hasnyálmirigy panaszok
9. emésztési zavarok
10. krónikus székletprobléma
11. gyakori puffadás
stb.


Szervezetünk immunrendszerének mintegy 70%-a a vastagbélhez kötődik. Itt történik a méregtelenítés. A bevitt tápanyagokból a jól működő bélflóra „leválogatja” a számunkra jótékony hatású, és hasznosítható, illetve a kártékony hatású, hasznosíthatatlan anyagokat, így működik emésztésünk.
"Az immunrendszer 70%-a a belekben található és a belek rejtett gyulladásai a felelősek komoly betegségek kialakulásáért. Minden betegséget valamilyen gyulladás előz meg. Ezért én a belek gyulladásainak esküdt ellensége vagyok." (Dr. Hummel Zoltán)


Napjainkban egyre gyakoribb problémává válik a gyenge immunrendszer. Ebben az esetben emésztésünk nem működik megfelelően, a kártékony anyagokat nem szűri ki bélflóránk, és így visszakerülnek a véráramba legyengítve szervezetünket, és ellenállóképességünket a különböző kórokozókkal szemben. Ez túlnyomó többségben visszavezethető vastagbélrendszerünk „elkoszolódására”.

E problémára nyújthat megoldást a Dr. Hummel Mikrorostos Gél. Több éves kutatómunka áll dr. Hummel Zoltán biofizikus kutató mögött, amelynek eredménye a dr. Hummel Mikrorostos Gél.

A vegyes gyümölcs ízű Mikrorostos Gél összetevői - elsősorban a mikrobiális cellulóz - kedvezően befolyásolhatják az emésztési folyamatokat, elősegíthetik a bélflóra helyes működését, javíthatják a béltartalom formázhatóságát. A mikrobiális cellulóz egyik fontos tulajdonsága, hogy egyedülálló a vízmegkötő képessége. A mikrobiális cellulóz saját súlyának több mint 1000-szeresét képes megkötni víz formájában.


A megfelelő mennyiségű rostfogyasztás jótékonyan hat az egészségre, előnyei:

 • Erősebb Immunrendszer
 • Elősegíti a megfelelő koleszterinszint kialakulását
 • Hatékony tápanyag-, egyenletes vitamin- és nyomelem felszívódást segít elő
 • Optimális széklet beállítás


Mit is tudunk hosszabb távon elérni a megfelelő mennyiségű rostfogyasztással?

 • a mikrorostok kíméletesen, alaposan, finoman megtisztítják bélrendszert, folyamatosan megszabadítva a régi és új lerakódásoktól
 • a prebiotikumok és probiotikumok helyreállítják és kialakítják az egészséges bélflórát
 • a mikrorostok által megkötött víz segít megszüntetni a hasmenéses és a székrekedéses állapotot, normalizálja a széklet állagát, formázhatóvá válik, és könnyű lesz az áthaladása
 • a mikrorostok nagy vízmekötő képeségükkel gátolják a savmozgást, a reflux kezelésében hatékonyan segíthetnek
 • a mikrorostnak köszönhetően képes kisöpörni akár több évtizedes odakövesedett bélsarat is, így felszabadítja a bélbolyhokat, ezáltal fel tudnak szívódni az ásványi anyagok, vitaminok, tápanyagok, nyomelemek
 • a mikrorostok olyan miniatűr káros anyagokat is „elkapnak”, amire a növényi rostok nem képesek és kivezetik a bélrendszerből, emiatt a méregtelenítésben a legjobbak
 • az egészséges bélflóra meggátolja a fertőző kórokozók és a Candida-gomba elszaporodását
 • az egészséges bélflóra az ételallergiákat mérsékeli, megszűntetheti
 • az egészséges bélflóra egyenletesen elosztott, megnövekedett vitamin és tápanyag felszívódást tesz lehetővé, ezért lehet mérsékelni pl. az étrend-kiegészítők mennyiségét a korábbi állapothoz képest
 • a méregtelenítés megszünteti az allergiás reakciókat, mivel kitakarítja az allergiás reakciókat okozó anyagokkal telt bélrendszert
 • az egészséges bélflóra a koleszterin- és cukorszintet normalizálhatja
 • szimbiotikum, olyan probiotikum, amely magában tartalmazza a prebiotikumot is, azaz olyan hasznos baktériumkultúra, amely a saját szükségleteinek megfelelő táplálékokat is tartalmazza
 • a mikrorostok vastagbélgyulladásnál is jótékony hatásúak


A Dr. Hummel Zoltán által feltalált Mikrorostos gél átjut a gyomron, a vékonybélen, tisztít, kitakarít, de közben nem szívódik fel. Sértetlenül lejut a vastagbélbe, ahol remek működési környezetet biztosít az ott élő baktériumtörzsek számára.

Az ételeinkbe és italainkban lévő rostoknak egyik legfontosabb feladatuk, hogy tisztítsanak. A rostok nagyon vékony szálacskákból állnak össze, ezek a szálacskák nagy felületet jelentenek, amely felületekre úgynevezett fizikai adszopcióval rátapadnak a különböző részecskék. A molekulák nagyon kicsiny méretűek, megkötésükhöz nagyon vékony méretű szálacskák kellenek. Fölösleges salakanyagaink vízben vannak feloldva. A szervezetünkbe jutott vízben nem oldódó méreganyagaink, viszont általában molekuláris állapotban "kószálnak". Hogy ezeket a szabadon "kószáló" molekulákat is meg tudja kötni a rostanyagunk, ahhoz nagyon vékonynak kell lennie. A mikrobiális mikrorostok akár ezerszer vékonyabbak a növényi rostoknál. Olyan a különbség, mint a hajzatunk és a bokor ágai között. A mikrorostok összfelülete sokkal nagyobb, így több és kisebb méretű salakanyagot képesek megkötni.


Miért van szükségünk probiotikumra?

Az egészséges bélflóránkat milliárd számban alkotják szervezetbarát baktériumok és élesztőgombák. Ezek segítenek az emésztésben, az egészséges széklet kialakításában. A gyógyszerek (különösen az antibiotikumok) szedése és a tartósítószerekkel teli táplálékaink fogyasztása pusztítja a bélflórát. Ennek, a rossz felszívódáson kívül, nagyon sokféle káros következménye lehet. (Egyik ilyen a Candida albicans terjedése.) A Dr. Hummel Mikrorostos gélre jellemző, hogy többféle szervezetbarát baktériumot és élesztőgombát tartalmaz, melyek igen aktívak. Az aktivitásukra számunkra azért van szükség, hogy a patogén kórokozóinkat le tudják győzni.


Miért fontos az ép bélflóra és bélnyálkahártya?

Naponta körülbelül 4 kg nyálkát termelünk az emésztés alatt. Ez a nyálka védi és tisztítja belsőnket. Ebben a nyálkában több mint 6 milliárd szervezetbarát baktérium és élesztőgomba él, ezt nevezzük bélflórának. A bélflóra előemészti a táplálékainkat és megvéd a kórokozó baktériumok és élesztőgombák elszaporodásától a beleinkben. A probiotikus Dr. Hummel Mikrorostos Gélben a gél képviseli a bélnyálkahártyát, a probiotikum viszont a bélflórát. A nyálkahártya biztosítja a bélfal védelmét, hiányos nyálkahártya esetén könnyen alakulhatnak ki fekélyek, sebek a bélfalon.

 
 
A Dr. Hummel mikrorostos gél
 
A BELSŐ HIDRATÁCIÓ KIRÁLYA!
 
Nincs még egy rostfajta, amely annyi vizet lenne képes a bélcsatornánkban tartani, mint a Mikrorostos Gélben lévő mikrobiális cellulóz. Víz nélkül nincs élet! Elég víz nélkül nincs egészséges élet! A sejtjeink vízzel való ellátását hidratációnak nevezik. Minél több vizet képes egy élő sejt megkötni, minél hidratáltabb, annál fiatalabb és annál egészségesebb. Ez az ÉLET egyik alapszabálya.
 
A vastagbelünkben a bélflóra mikrobáinak milliárdjai találhatók. E mikrobákat csak egyféleképpen lehet vízzel ellátni, hidratálni: ha a béltartalomban van elég víz. Ezt a feladatott csak a rostok, mégpedig a hidratált rostok, képesek ellátni. Minél több hidratációval megkötött víz van a vastagbélben, annál egészségesebb a bélflóránk. Következésképpen: minél egészségesebb a bélflóránk, annál egészségesebbek vagyunk mi! Nincs még egy ennivaló a világon, amely annyi vizet lenne képes a vastagbélbe vinni, és ott megtartani, mint a Mikrorostos Gél!
 
 
Mikor javasolt a Mikrorostos Gél fogyasztása?
 
• Kevés rost fogyasztás esetén
• Probiotikum szedésekor
• Stresszes életmódnál
• Kevés folyadékbevitelnél
• Antibiotikum kúra után
• Elhízás esetén
• Magas vércukor-szint esetén
 
 
Összetevők: Víz, Mikrobiális Cellulóz, Zöld- és Feketetea kivonat

Színezékek:  Vegyesgyümölcs-emulzió, kék szőlőhéj
 
Energiatartalom: 29 kJ/100g (4 kcal)

 
Javasolt adagolás:

Felnõtteknek: 
maximum 3x1 evőkanál (30 g)
minimum 1x1 evőkanál (10 g)

Gyermekeknek:   
5 éves korig, 3x1 mokkáskanál (3 g)
14 éves korig 3x1 teáskanál (5 g)
 
Fogyasztása étkezés elõtt vagy közben javasolt.
Figyelem: Új Fogyasztók esetében az első héten ajánlott napi adag 1 evőkanál (vagy kevesebb)!
 

Nettó tömeg:
450 g (45 felnőtt vagy 90 gyermek vagy 150 kisgyermek adag)
 
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!
 
 
 
Miért elengedhetetlenül szükséges a Mikrorostos Gél?   Mert pótolja a rosthiányos táplálkozást!
 
Ha kellő rostot fogyaszt, az:
 • Tisztítja a beleket.
 • Segít helyreállítani a bélflórát.
 • Az immunrendszered terheltségét csökkenti.
 • Segíti az elfogyasztott táplálék megemésztését.
 • Csökkenti a táplálékból felszívódó cukor mennyiségét, ezáltal kevesebb fölösleges kalóriát viszel be a szervezetedbe.
 • Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát.
 • Hozzájárul az egészséges élethez és a folyamatos jó közérzethez

 

További egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat, érdekességeket talál a mikrorostos gélről  BLOGUNKBAN.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Keresés