A Halmypatika.hu a legjobb vásárlási élmény érdekében cookie-kat használ. Mivel Ön igénybe veszi szolgáltatásainkat, feltételezzük, hogy elfogadja a cookie-k használatát. Valóban elfogadja? (Döntését bármikor módosíthatja.)
Menü

Ultrahangos fogmosás Emmi-dent termékekkel

Ultrahangos fogmosás - Emmi-dent

Fogorvosok és dentálhigiénikus szakemberek javaslata szerint, évente legalább egyszer teljes, professzionális eszközökkel történő fogtisztításra lenne szükségünk a maximális szájhigiénia biztosításához. Ezt a javaslatot – lássuk be – csak nagyon ritkán, és nagyon kevesen tudjuk megfogadni. De már erre is van megoldás…

Ultrahangos fogmosás – német fejlesztés, elképesztő hatékonyság
 

Emmi-Dent ultrahangos fogkefeA hagyományos fogtisztítási eljárások során, mechanikus mozgások segítségével (dörzsölés, sikálás), illetve a fogkrémekben található dörzsanyagok segítségével távolíthatjuk el fogainkról a szennyeződéseket, lerakódott lepedéket. Ezt az eljárást makro-tisztításként ismeri a szakirodalom. A hagyományos fogkefék mellett, ide soroljuk az elektromos fogkeféket is, melyek 20-30 ezer rezgés/perc teljesítménnyel dolgoznak. Ezzel szemben, az ultrahangos működésű Emmi-dent fogkefék 96 ezer rezgés/perces teljesítményükkel egy egészen más dimenzióját nyitják meg az otthoni fogápolásnak. Az Emmi-dent fogkefék egy egészen más elven működnek, a legújabb ultrahang technológiát használják, így a szájüreg olyan pontjain is végbemegy a tisztítás, ahová a fogkefe fej nem érhet el. Az ultrahang hullámok behatolnak a fogak közti legkisebb résekbe, nem gátolja használatukat a fogszabályzók és az implantátumok viselése sem. Mechanikus nyomás nélkül, hatékonyan tisztítja a fogakat, fogközöket, réseket és fogínytasakokat.

 

Ultrahangos fogkeféink működési- és hatásmechanizmusa
 

Az Emmi-dent ultrahangos fogkefék a szájhigiénia és a fogápolás legújabb és leghatékonyabb módszerét (mikor-fogtisztítás) alkalmazzák, melyet német mérnökök fejlesztettek ki a legújabb tudományos felismerések alapján. Az ultrahang-technológiát már több évtizede, komoly sikerekkel hasznosítja az orvostudomány területén. Így például az agy-, szem-, magzati-, és gyomorvizsgálatoknál, stb.

A bekapcsolt készülék, az ultrahang-hullámokat a sörtéken keresztül a speciális összetételű fogkrémbe vezeti, ahol mikrobuborékok milliói képződnek, melyek mikro méretük / formájuk által behatolnak a fogak közötti legkisebb résekbe, a fogak legapróbb repedéseibe, a fogínyen lévő tasakokba is. Ezek a mikrobuborékok (pl. implantátumoknál, vagy fogszabályzók esetén is) minden mechanikus nyomás, dörzsölés vagy egyéb igénybevétel nélkül hatolnak be- és tisztítanak a legparányibb helyeken is.

A mikrobuborékok gyors összezsugorodása következtében a szennyeződéseket – mint a lepedék, ételmaradékok, baktériumok, stb. – a lehető legalaposabban eltávolítják. Ezzel egy időben, az ultrahang-hullámok pozitívan hatnak a fogínyre, a szájpadlásra és a nyelvre is.

Az ultrahangos kezelés pozitív hatásainak alapja többek között a test saját energiáinak felszabadítása, a nyirokrendszer működésének támogatása, és a vérkeringés pozitív befolyásolása, mivel az ultrahang-hullámok a fogíny legmélyebb rétegéig hatolnak.

A fogtisztítás és a szájhigiénia megelőző és terápiás hatása főként azon a tényen alapul, hogy az ultrahang a baktériumokat és a kórokozókat nem csak a fogakon és a fogínyen, hanem a fogínyben is megsemmisíti.

Emmi-dent fogkefefej, az ultrahangos fogkefe működése

Kinek alánjuk az Emmi-dent ultrahangos fogkefék használatát?
 

A fogak és a szájüreg ápolásához és tisztításához kifejlesztett ultrahang-készüléket, egyaránt használhatják idősek és fiatalok, akár szívritmus-szabályozó készülékkel élő emberek is, mert működése senkire sincs káros hatással. Tudományosan igazolt, hogy az ultrahang 50 Wattig az emberi szervezetre teljesen ártalmatlan. Az Emmi-dent ultrahangos fogkefék mindössze 0,2 Watt teljesítményűek. Az ultrahang hullámok hatékonyságát és biztonságosságát fogorvosok és implantológusok is megvizsgálták. Hosszú évek tapasztalati értékei igazolják, hogy az ultrahangos fogtisztítás koronák, hidak, implantátumok viselése esetén sem fejt ki negatív hatást. Sőt! A feltett kérdésre válaszolva tehát: Az ultrahangos fogtisztítást egyaránt ajánljuk gyerekeknek és felnőtteknek, időseknek és fiataloknak... 

Emmi-dent ultrahangos fogmosás mindenkinek ajánlott!

 

Az Emmi-dent ultrahangos fogkefék főbb jellemzői
 

 • A 100% valódi ultrahang hatására, a speciális ultrahangos fogkrémben keletkező mikrobuborékok, (melyek berobbannak, újraképződnek, újra berobbannak) gondoskodnak a fogak, a fogíny és a fogínytasakok alapos és hosszantartó tisztításáról.
 • Az ultrahang hatékonyan pusztítja el a kellemetlen leheletért (szájszag) is felelős baktériumokat a fogak között, a fogínyen és mélyen a fogínytasakokban.
 • Ultrahangos fogkefe rendszeres használatával, Ön nem kizárólag a fogakra tapadt lepedéket távolíthatja el, de jelentősen csökkentheti a szájüregben keletkező gyulladások, (pl fogínygyulladás, afta), a fogínyvérzést és a parodontózis kockázatát is.
 • Az ultrahang és az ultrahangos fogkrém mikrobuborékai rövid időn belül megszüntetik a fogak elszíneződését, így a fogfehérítés, erős vegyszerek nélkül megy végbe.
 • Az Emmi-dent fogkefe és utrahangos fogkrém használata, 12 órán keresztül friss leheletet biztosít.
 • Fogai maximális tisztaságát dörzsölés nélkül érheti el. Így elkerülhető a fogzománc sérülése és a fogíny irritációja. És éppen ezért ideális implantátumok, koronák, hidak vagy fogszabályzók viselőinek is.
 • Megoldás lehet érzékeny vagy visszahúzódott fogíny esetében is, amikor a sikáló-dörzsölő folyamatok fájdalmat okoznak. Éppen ezért javasoljuk fogínysorvadás esetén is az alkalmazását. 

Emmi-dent ultrahangos fogkrémek

Használati útmutató Emmi-dent Platinum ultrahangos fogkeféhez
 

 • A fogakat naponta kétszer, kb. 3-6 percig ajánlott tisztítani.
 • A fej sörtéit használat előtt rövid ideig nedvesítse meg folyóvíz alatt.
 • Kizárólag ultrahangos fogkrémet használjon (csak ezzel működik a mikrobuborékok millióinak képződése) kb. 2 borsószemnyi fogkrémet tegyen a sörtékre.
 • Az ultrahangos fogkrémet az ultrahangos fogkefefej sörtéivel gyengéden, egyenletesen hordja fel a fogak külső és belső felületére.
 • Azután a sörtéket – anélkül, hogy rányomná vagy mozgatná – gyengéden helyezze a fogak belső, külső és felső (rágó) felületére, és tartsa mindenhol kb. 5-10 másodpercig. A fej sörtéi 2-3 fogat fednek le egyszerre.
 • A készülék csak halk zümmögő hanggal működik.
 • A tényleges tisztítási idő a fogak szennyeződésének mértékétől függ.
 • A fogtisztítás befejezése után – még bekapcsolt állapotban – a készüléket és a sörtéket rövid ideig folyóvíz alá tartva öblítse le. Majd kapcsolja ki a készüléket és törölje szárazra. A sörtéket nem kell áttörölnie, azokat az ultrahang használat közben, automatikusan fertőtleníti.
 • A mikro-fogtisztítás befejeztével a készüléket (kikapcsolt állapotban), akár az ultrahangos fejjel együtt is visszahelyezheti a töltőre. 24 órás töltés után – pl. egy utazás alatt – kb. 10 napig tudja használni a készüléket utántöltés nélkül.
 • Napi kétszeri használat esetén, 3 hónap után ajánlatos az elhasznált fejet újra cserélni.
 • A fogközök tisztításához - ahogyan eddig is - javasoljuk segédeszközök, mint például fogselyem, fogköz-tisztító kefe és szájvíz használatát is.

Emmi-dent ultrahangos fogkefe szett 

 

Emmi-dent Platinum fogkeféinket és azok kiegészítőit megtalálja a következő elérhetőségeken:

Tartalomhoz tartozó címkék: Emmi-dent fogmosás fogkefe

Keresés